Posted by: bankwahabi | Disember 1, 2009

Sudahkah Anda Menolak Ajaran Wahhabi?

Tahniah JAIS, Para Mufti Negeri dan Para Ulama’ Ahlussunnah Wal Jama’ah!

Alhamdulillah, sejak penangkapan MAZA oleh JAIS membuka mata banyak pihak terutamanya masyarakat awam yang tidak sedar kehadiran ajaran sesat (ajaran Wahhabi) yang kian pesat berkembang di kalangan masyarakat. Orang Awam sedar kekeliruan dan kepincangan yang terdapat dalam ajaran Wahhabi yang dipelopori oleh beberapa kerat pendakyah mereka. Sebelum ini, ada di antara mereka (masyarakat) yang menyanjung tinggi MAZA dan golongan Wahhabi kerana mereka mendakwa ajaran mereka adalah agama Islam yang sebenarnya, manakala agama Islam yang kami (seluruh ummat Islam sedunia) pelajari dan anuti adalah sesat dan terpesong. Maka ramailah yang terjerumus ke lembah bahana ajaran tersebut, mereka menganggap agama Islam yang Bapa dan Ibu mereka anuti adalah salah. Sungguh Jahil dan Zalim golongan Wahhabi ini. Jika agama Islam yang bapa dan ibu mereka anuti itu salah, maka mereka telah mengkafirkan Bapa dan ibu mereka. Jawapannya nerakalah tempat bapa dan ibu mereka. Adakah anda tergolong dalam golongan Wahhabi?

Alhamdulillah, sejak penangkapan MAZA, pendakyah Wahhabi berasa gentar untuk meneruskan dakyah sesat mereka kerana mata dan minda masyarakat sudah terbuka luas dan mampu untuk menilai kepincangan yang wujud dalam ajaran Wahhabi. Rata-rata masyarakat awam yang saya jumpa, mereka akan menyebut tentang kejinya sikap MAZA yang tidak menghormati para Ulama’, sikapnya yang biadab mencaci-cerca para Ulama’ seperti memanggil Imam As-Syafie R.A dengan pie. Alangkah kejinya MAZA! Bukan itu sahaja, dalam ceramah-ceramanya, banyak kutukan-kutukan terhadap para ulama’ silam lain seperti Imam Al-Busairi R.A, golongan Ahlul Bait, Tok guru pondok. MAZA juga tidak ketinggalan menghina ilmu Tauhid yang telah diajar sejak zaman para salaf soleh, kata MAZA, mereka (para ulama’) yang mengajar ilmu tauhid sifat 20, menyusahkan diri dan juga menipu masyarakat. Adakah anda tergolong dalam golongan Wahhabi?

Alhamdulillah, sejak MAZA ditangkap dan dihadapkan di mahkamah, masyarakat sedar tentang golongan yang kuat menyokong MAZA dan pendakyah-pendakyah Wahhabi yang lain, mereka adalah ahli politik yang berkepentingan, artis-artis yang jahil tentang kesesatan Wahhabi, golongan professional yang baru mengenal Fiqh dan Aqidah, golongan Sister in Islam yang jauh terpesong daripada Agama Islam, Islam liberal, Anti-Islam (cerita mengenai MAZA mendapat tempat dalam akhbar yang sudah maklum anti-Islam, pada hari ahad minggu yang MAZA ditangkap, terdapat hampir 5 mukasurat cerita yang menyokong MAZA). Alangkah hebatnya kuasa Allah SWT, dengan penangkapan MAZA amat jelas kesesatan MAZA dan pendakyah Wahhabi yang lain, masyarakat yang menggunakan aqal yang dianugerahkan oleh Allah SWT dengan mudah boleh menilai MAZA dan pendakyah Wahhabi berada dilandasan yang mana. Adakah anda tergolong dalam golongan Wahhabi?

Alhamdulillah, sejak MAZA ditangkap, para Ulama’ terutamanya para Mufti Negeri memberi penjelasan di dada akhbar-akhbar utama tentang kesesatan Wahhabi dan menyokong tindakan JAIS yang berpandukan undang-undang . Namun, penyokong MAZA dan Wahhabi mengutuk tindakan JAIS. Ingin saya utarakan di sini, jika seseorang itu merompak atau membunuh, wajarkah pihak berkuasa (polis) menangkap dan pihak mahkamah menjatuhkan hukuman terhadap mereka? Jika jawapan anda wajar, begitu juga tindakan JAIS terhadap MAZA. Amat wajar, jika mereka yang melanggar undang-undang tidak dikenakan tindakan apa gunanya kita menggubal undang-undang. Bagi sesiapa yang melanggar undang-undang negeri, persekutuan, agama, mereka wajib didakwa di mahkamah dan jika sabit kesalahan mereka wajib dikenakan hukuman. Begitu juga MAZA yang melanggar undang-undang, wajib dikenakan tindakan dan didakwa di mahkamah. Adakah MAZA mempunyai kuasa VETO hingga boleh membenarkan dia melanggar undang-undang yang sudah digubal mengikut hawa nafsunya? Sudah tentu ramai akan cemburu dengan kuasa VETO yang penyokong MAZA berikan terhadapnya. Jika anda teliti semula undang-undang yang terdapat dalam JAI Perlis, memang ada peruntukan undang-undang bagi mereka yang mengajar tanpa tauliah. Adakah MAZA jahil tentang hal ini, sedangkan dia pernah menjawat jawatan Muftari Perlis. Khabar yang didengar, MAZA juga pernah menghalang para Ulama’ Ahlus Sunnah Wal Jama’ah daripada mengajar di Negeri Perlis. Adakah anda tergolong dalam golongan Wahhabi?

Alhamdulillah, sejak MAZA didakwa oleh JAIS, para Ulama’, para Nazir dan AJK Masjid, para jema’ah Masjid dan Surau, pihak NGO-NGO Islam, jabatan-Jabatan Agama Negeri, bekerjasama dalam menjayakan program, ceramah, forum, seminar tentang kesesatan Wahhabi. Masjid-masjid meletakkan program penjelasan tentang kesesatan Wahhabi menjadi keutamaan untuk mengelakkan penyakit kesesatan Wahhabi ini terus merebak dalam masyarakat. Sebelum ini ramai yang masih menganggap Wahhabi bukan satu ancaman besar terhadap negara, namun kini ancaman yang timbul daripada golongan Wahhabi makin jelas. Sebelum ini ramai yang berlapik dalam berbicara tentang Wahhabi, ramai yang takut untuk menolak dan menjelaskan kesesatan Wahhabi. Namun kini tiada lagi perkara itu, secara terang para Ulama’, pihak Masjid, para jema’ah masjid dan surau membicarakan kesesatan Wahhabi tanpa ada rasa takut. As-sakitu ‘anil khair kas-syaitonu akhraos, mereka yang berdiam diri daripada menceritakan kebenarah hal sesuatu adalah seperti syaitan yang bisu. Maha Besar Allah SWT dan Maha Agung Allah SWT, terbuktilah apa yang terkandung dalam Al-Quran bahawa maka telah datanglah kepada kamu kebenaran dan telah jelaslah kesesatan dan kesesatan tersebut akan dihapuskan daripada muka bumi ini. Kebenaran yang datang dewasa ini adalah Ahlus Sunnah Wal Jama’ah yang bisa membasmi kesesatan Wahhabi. Adakah anda tergolong dalam golongan Wahhabi?

Wahai para pembaca yang budiman,

Marilah kita bersama-sama menolak dan mengebleng tenaga dalam membanteras ajaran Wahhabi sama ada di negara kita mahupun di luar negara. Sama ada yang dipelopori oleh MAZA, Rasul Dahri, fathul Bari, Husin Yee, Abdullah Yasin dan beberapa kerat manusia yang menyimpang daripada jalan kebenaran. Gunalah apa jua cara untuk menyekat golongan Wahhabi daripada menyesatkan keluarga anda, saudara anda, sahabat anda, jiran anda, rakan sekerja anda, pemimpin anda, kerana Wahhabi akan memecah belahkan masyarakat yang hidup aman damai.

 

Saifus Sunni

Asadullah

BankWahabi

 

 


Respon

  1. Mas Asadullah, ternyata berkembang juga wahaby di Malaysia? Di Indonesia Wahaby mati kutu, sudah mulai terbongkar kejahatannya. Para pendekar Ahlussunnah terus berusaha menumpas sekte wahaby.
    Selamat bejuang untuk saudaraku di Malaysia. Bolah paham tak bahasa Indonesia?

  2. Terima kasih atas informasi menarik


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: