Posted by: bankwahabi | Januari 20, 2009

Wahabi dan Kesesatannya!

JANGAN BELAJAR DI TEMPAT WAHHABI KERANA…

WAHHABI DISELURUH PUSAT PENGAJIANNYA YANG DIBANTU DENGAN DUIT YANG BANYAK MENGAJAR PELAJAR AGAR MENGKAFIKRNA ULAMA ISLAM DAN MEMBID’AHKAN MEREKA

PADA BUKTI DI BAWAH INI WAHHABI MENGAJAR PELAJARNYA AGAR MENGHINA UMAT ISLAM DAN MEMAKI PARA ULAMA ISLAM AL-ASYA’IRAH:

Di atas adalah buku silibus yang diajar oleh seluruh pusat pengajian Wahhabi. Di ajar didalamnya agar pelajar memaki dan menghina serta menghukum sesat terhadap umat Islam dan Ulama Islam Al-Asya’irah.
______

DIBAWAH INI PULA WAHHABI MENGAJAR KEPADA SELURUH PELAJAR CARA-CARA MENGKAFIRKAN UMAT ISLAM DAN ULAMA ISLAM AL-ASYA’IRAH DAN DINYATAKAN OLEH WAHHABI BAHAWA ULAMA AL-ASYA’IRAH ITU DAN SELURUH UMAT ISLAMNYA ADALAH MUSYRIK KAFIR SESAT MASUK NERAKA:

AWAS! JANGAN BELAJAR DI SEKOLAH DAN PUSAT PENGAJIAN WAHHABI KERANA ANDA AKAN KELIRU TENTANG ISLAM SEBENAR.

Mufti Saudi Mengaku Dirinya Maqam Nabi- (terbaru&berbukti)

MUFTI NEGARA SAUDI ARABIA YANG RAMAI MEMPERKATAKAN BANYAK MENYOKONG AMERIKA DAN YAHUDI ZIONIS MENGAKUI DIRINYA SEBAGAI MENGAMBIL-ALIH TEMPAT DAN BERMARTABAT MAQAM KENABIAN. SELAIN MENDAKWA DIRINYA BERMARTABAT MAQAM NABI, MUFTI SAUDI TERSEBUT TURUT MEMBERITAHU DIRINYA SEBAGAI MUFTI ITU LEBIH MULIA DARI PARA SAHABAT NABI DAN PARA TABI’EIN


Bukti Mufti Saudi Mengaku mengambil-alih tempat Nabi:
http://www.okhdood.com/?act=artc&id=3396

MUFTI NEGARA SAUDI ARABIA YANG RAMAI MEMPERKATAKAN BANYAK MENYOKONG AMERIKA DAN YAHUDI ZIONIS MENGAKUI DIRINYA SEBAGAI MENGAMBIL-ALIH TEMPAT DAN BERMARTABAT MAQAM KENABIAN. SELAIN MENDAKWA DIRINYA BERMARTABAT MAQAM NABI, MUFTI SAUDI TERSEBUT TURUT MEMBERITAHU DIRINYA SEBAGAI MUFTI ITU LEBIH MULIA DARI PARA SAHABAT NABI DAN PARA TABI’EIN

Mufti negara Saudi Arabia sekarang yang bernama Abdul Aziz Bin Abdullah Al-Asyeikh (gambar) yang terkenal membawa fahaman Wahhabi sejak beberapa tahun terdahulu kini mengaku dirinya mengambil-alih tempat Nabi Muhammad dan mendakwa dirinya mempunyai kehormatan yang tinggi melebihi para Sahabat Nabi dan para tabi’ien.
Pengakuan tokoh Wahhabi tersebut dinyatakan olehnya sendiri yang dirakamkan pada hari ini 19/01/2009M dalam satu muktamar yang diadakan olehnya dinamakan sendiri sebagai Muktamar Fatwa Wa Dhowabituha di Mekah.

Sebelum ini dilaporkan bahawa anak kepada bekas Mufti Saudi terdahulu Bin Baz telah menolak fatwa-fatwa ayahnya dan menolak fahaman radikal di Saudi yang tentunya dipelopori oleh Wahhabi.
Rujuk Bukti:
( http://abu-syafiq.blogspot.com/2009/01/fatwa-fatwa-bin-baz-tak-boleh-pakai.html )

P/S: Hadith Nabi yang bermaksud: ” Ulama itu pewaris Nabi ” tidak langsung bererti ulama itu mengambil tempat dan maqam kenabian! tetapi bererti ulama Islam itu penyampai ilmu yang telah disampaikan oleh Nabi secara benar dan amanah.

teks asal: anak_perlis898965457475@yahoo.com.my

FATWA-FATWA BIN BAZ TAK BOLEH PAKAI ! – Anak Bin Baz Sendiri (berbukti)

ANAK KEPADA ABDUL ‘AZIZ BIN BAZ MENOLAK FATWA-FATWA YANG PERNAH DIKELUARKAN OLEH AYAHNYA YANG MEMBAWA AJARAN WAHHABI


Rujuk: ( http://www.okhdood.com/?act=artc&id=2724 )

Ahmad bin Abdul Aziz Bin Baz menolak fatwa-fatwa yang dikeluarkan oleh bapanya iaitu Abdul Aziz Bin Baz yang merupakan tokoh besar agama Wahhabi. Apabila anaknya menyedari terdapat banyak pandangan yang pelampau dan radikal terbit dari ramai pendakyah Wahhabi di negara Saudi Arabia beliau (Ahmad) telah mengisytiharkan agar fahaman itu perlu dihapuskan (Rujuk Al-Awsat 2004) dan kini pula anak kepada tokoh ajaran Wahhabi ini menolak fatwa-fatwa yang terbit dari ayahnya Abdul Aziz Bin Baz.

http://www.okhdood.com/?act=artc&id=2724

http://www.abu-syafiq.blogspot.com/


Responses

 1. Ana setuju!! kawan2 yang dari Malaysia perlu waspada…banyak budak Malaysia yang belajar di Pondok Pesantren Modern Gontor, Ponorogo Indonesia…terus terang…dari kelas 4 sampai 6 di Gontor mereka memakai buku Muqarrar al-Tauhid karangan salih fauzan al-Fauzan tersebut!! Memang pihak gontor selalu menyatakan bahwa mereka tidak menyebelahi mana2 pihak…dalam arti, mereka menetapkan bahwa Gontor menerima Nahdlatul Ulama (asyairah), Muhamdiyah (wahabi), maupun syaiah kononnya…tapi di dalam kurikulum mereka, mereka sangat kuat memakai buku2 wahabi…jadi mereka tidak menyerang menggunakan nama…mereka menyerang menggunakan ideologi…ana bagi satu contoh…salah satu Kyai besar gontor adalah Hidayat nur Wahid…dia adalah ketua Parti Keadilan sejahtera yang berfahaman wahabi…beliau belajar di University Madinah!!

 2. Siapa yang belajar diuniversity lain dari azhar maser kenalah berhat-hati supaya pengajarannya boleh diterima pakai dan sesuai dengan akidah dan amalan umat disini supaya tidak berlaku perpecahan dikalangan umat . kerana disini undang-undang kita telah melarang sebarang ajaran yang boleh memecah-belahkan perpaduan dan keharmunian umat islam . Mereka dibenarkan untuk menyebarkan ajaran yang boleh mendatangkan fitnah tadi dikalangan kumpulan mereka sahaja, bukan kepada semua umat Islam disini . jadi ajaran tersebut boleh disebarkan hanya dalam kumpulan mereka sahaja atau dinagara mereka dan dilarang keras disebarkan kepada seluruh umat Islam seperti yang dilakukan hari ini , bukan kerana suatu ajaran itu salah tetapi untuk mengawal keharmunian dan perpaduan umat seluruhnya .

 3. Comment Saya untuk mooks dan Abulabas:

  1. Muhammadiyah bukan Wahabi. Silahkan baca lagi buku2 dan literatur yang membahas Muhammadiyah, dan silahkan lihat sejarah Muhammadiyah. Anda akan lihat sangat jauh berbeda.

  2. Gontor tidak beraliran Wahabi hanya karena mereka membaca buku Muqarrar al-Tauhid. Anda baca buku itu juga/ berarti anda juga Wahabi?

  3. Al-Azhar bukan Wahabi dan tidak berbahaya. Yang berbahaya adalqah universitas2 di Saudi seperti Madinah. Silahkan dikaji ulang.

  Wassalaamu’alaikum


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: