Posted by: bankwahabi | November 2, 2008

PANAS: WAHABI TERIMA DUIT SEBAR AGAMA WAHABI

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, dengan kesempatan ini saya dapat menulis sedikit untuk memberi dan menyampaikan maklumat yang tepat tentang Wahabi.

Baru-baru ini, saya mendengar daripada rakan saya yang sanadnya shohih, kawan saya mendengar sendiri daripada mulut pendakyah agama wahabi di UIA. Kawan saya ini pernah terjebak ke lembah yang hina dengan mengikuti ajaran wahabi, tetapi katanya hanya ikut sebab jahil. Kebanyakan mereka yang terjebak adalah mereka daripada golonagn JAHIL MURAKKAB. Orang jahil murakkab memang tak mahu belajar dan tidak tahu menilai yang mana haq dan bathil.

Kawan saya berkata “Ustaz Ar di UIA pernah bertanya padanya “anta tidak hairan ke, saya tidak bekerja tetapi ada duit bulan2 RM4000 dan boleh membayar duit bulanan kereta” lalu bertanya kawan saya hairan tapi macam mana boleh ada duit? kata ustaz Ar “dapat daripada satu organisasi yang membayar kepada sesiapa yang sanggup menyebarkan agama wahabi” “Ustaz Ar juga bertanggung jawab memecahbelahkan penduduk kampung di sekitar UIA. Orang kampung mula bergaduh dan berpuak2”.

Kata kawan saya lagi “seorang pendakyah agama songsang wahabi Aiman, boleh membayar sewa rumah untuk dua tahun sekali bayaran dan boleh pergi haji membawa satu keluarga walaupun tidak mempunyai apa2 pekerjaan. Aiman juga mendapat wang $1Juta untuk menyebarkan agama songsang wahabi di malaysia”. “Sekarang ini si Aiman Al-Wahabi itu sambung belajar di USM”.

Kalau kita baca akhbar, perna Si MAZA kata “nak sambung study di UK selepas tamat tempoh mufti (kena pecat jawatan)” Jika kita renungkan kembali, siapa taja dia belajar sana? USM ke? senang benar USM nak luluskan bajet untuk pak wahabi maza ini. atau tauke2 wahabi sudah bersedia menaja? kalau nak guna duit kerja jadi mufti sahaja, mana cukup.

Para pembaca,

Jika kita meneliti segala perbuatan dan kerja pendakyah wahabi, sama sahaja dengan pendakyah kristian dan yahudi. Cuma yang membezakan adalah mereka (pendakyah wahabi) masih memakai pakaian Islam, masuk masjid dan solat dan mendakwa diri mereka Islam Tulen. Tetapi meragukan.

Nilailah sendiri di mana posisi wahabi. Tidak pernah kita dengar Para Ulamak Ahlus Sunnah Wal Jama’ah dibayar dengan bayaran yang tinggi dan mewah hanya untuk menyebar Agama Wahabi. Pendakyah wahabi jika tidak masuk duit mana boleh buat kerja.

Jika ulamak ASWJ kesenangan yang datang adalah untuk membantu dakwah dan bukan dipinta-pinta mcm wahabi.

Wassalam

BankWahabi

Asadullah

* Tuan Blog agak sibuk dewasa ini kerana urusan belajar dan mengajar. Oleh demikian saya hanya dapat mengemaskini blog ini dengan mengumpul artikel yang menarik daripada blog2 yang lain.


Responses

 1. memang benar kisah ini…saya pernah mendengarnya..

  sebab tu diorang kaya. dan semakin ramai menjadi penyebarnya.

  tak peliklah jika rasul dahri dpt buat blog kaset video buku.

  mungkin guna dana yg sama barangkali.

  Sayang kerana Wahabi dipergunakan oleh saudi pro Amerika utk rosakkan Islam dari dalam.

 2. bukan hanya puak wahabi dapat dana malah sister in Islam pun ditaja juga.Ust. Muhammad Arifin Ismail dlm. pembentangan kertas kerjanya di Seminar Pemurnian Akidah 2008 mendedahkan bagaimana puak Amerika merosakkan akidah Umat Islam.Mereka mendekati umat Islam dgn. tajaan demi tajaan bagi menghancurkan Islam.Majlis Fatwa harus bertindak kpd. pro-Wahabi dan Sister In Islam dgn. mengharamkannya.

  http://www.hanifsalleh.blogspot.com. (Galeri Seminar).

 3. […] Bank Wahabi ( klik sini blog asal […]

 4. Pengajian Kitab Bersama al-‘Allamah al-Habib Salim bin ‘Abdullah bin ‘Umar asy-Syatiri.

  Tarikh: 17 Dhulqaedah 1429/15 November 2008 (Sabtu)
  Masa: Selepas sholat Maghrib
  Lokasi: Masjid Baitul Aman,102, Jalan Damai, Off Jalan Ampang, Kuala Lumpur
  Kitab: an-Nasooih ad-Diiniyah wal Washooyaa al-Imaniyah (Nasihat Agama dan Wasiat Iman)
  Pengajar: InsyaAllah khusus untuk pengajian malam tersebut al-‘Allamah Habib Salim bin ‘Abdullah bin Umar asy-Syatiri akan mengajar.

  Tarikh: 18 Dhulqaedah 1429/16 November 2008 (Ahad)
  Masa: Selepas sholat Maghrib
  Lokasi: Masjid Baitul Aman,102, Jalan Damai, Off Jalan Ampang, Kuala Lumpur
  Kitab: ad-Da’wah at-Tammah wa Tazkiratul ‘Aammah (Dakwah Yang Sempurna dan Peringatan Yang Utama)
  Pengajar: InsyaAllah, khusus untuk pengajian malam tersebut al-‘Allamah al-Habib Salim bin Abdullah bin Umar asy-Syatiri akan mengajar.

  http://pondokhabib.wordpress.com

 5. Ceramah Akidah 20hb Nov 2008 di Masjid Universiti Islam Pahang (UMP):Syeikh Dr Salim Ulwan(Mufti Australia) http://pondokhabib.wordpress.com

 6. 27/11/09
  -MMU,Ayer Keroh-Melaka-Pengajian Berkitab-Ustaz Zamihan Mat Zin Al-Ghari


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: