Posted by: bankwahabi | Oktober 26, 2008

KESESATAN WAHABI

(video terbaru) WAHABI WAJIBKAN PENGIKUTNYA MINUM ARAK

AWAS!

WAHHABI MENYURUH UMAT ISLAM BAHKAN PENGIKUTNYA PERGI KE KEDAI ARAK DAN MINUM ARAK SAMBIL HISAP ROKOK

Pada rakaman di atas tokoh Wahhabi utama zaman ini bernama Al-‘Ar’ur yang pernah kalah berdebat dengan Syeikh Hassan Al-Saqqaf telah mengarahkan perkara yang haram minaddin biddhoruroh iaitu:

Wahhabi tersebut (Al-‘Ar’ur) memaksa dan menyuruh umat Nabi Muhammad minum arak (khamar) dan pergi ke kedai arak duduk dan minumlah arak. Itulah kenyataan sesat yang jelas dinyatakan oleh semua Wahhabi. Dengar sahaja suruhan Wahhabi agar kelompok mereka iaitu Wahhabi sendiri pergi minum arak.
Bukankah arak dan minum arak itu adalah perkara yg amat jelas haramnya. Bahkan orang kafir asli pun tahu ianya haram dalam agama Islam. Subhanallah.

Dalam raakaman tersebut juga tokoh Wahhabi itu melarang umat Islam masuk ke kelas-kelas pengajian Al-Quran, Sahih Bukhari dan Sohih Muslim kerana kelas pengajian tersebut TIDAK DIAJAR oleh Wahhabiyah Mujassimah Takfiriyyah.

Semoga Allah memelihara kita dari terpengaruh dengan ajaran Wahhabi kerana mereka bukan sesat dalam aqidah sahaja bahkan menyuruh pengikut mereka (wahhabi) untuk minum arak.
Rakaman di atas adalah bukti segalanya.

Wajah kekasih Wahhabi?

WAJAH MUFTI WAHHABI YANG MENGKAFIRKAN UMAT ISLAM DI TV SAMBIL TANGANNYA BERMAIN KEMALUAN SENDIRI

Rujuk bukti:
http://abu-syafiq.blogspot.com/2008/10/bicara-mufti-mufti-wahhabi-main.html


Responses

 1. Salam Semua

  Terkejut jugak bila membaca article al-Akh Abu Syafiq. Mula2 mcm tak percaya. Tapi bila tgk you tube sbg evidence, tergerak hati nak tengok.

  Tapi, ana sedikit takut sbb bila ana dengar first kata2 Sheikh Al-‘Ar’ur (yer ker ni…entah2 ‘Ur’ur…first time dengar nama Sheikh ni. sorry ek.Ambe ni jahil skit. Sheikh dr mana ni?), sebelum dia cakap “..minum arak atau hisap rokok lebih baik dr pergi ke ghuraf (bilik) itu. dia ada sebut:

  “…Ya Ikhwan, Man Dakhazala ila tilkal Ghuraf, yukhsha ‘alaihi min nuzuli al-La’nah, liannahu yasma’ul batil….”

  Terjemahannya:
  “…Wahai Saudara2 ku, barangsiapa meamsuki bilik2 ini, dikhuatiri terkena laknah Allah, kerana dia mendengar hal2 yg batil…”

  Nota: Maaf la kot2 tersilap terjemah. Bahasa Arab pun belajar kat Malaysia jer. Ikhwan semua tolong2 lah perbetulkan mana yg silap. Jgn dicela pulak ana ni yer…Heee

  Maka, saya nak mengambil sikap Tawaqquf dalam bab ni selagi saya tidak mendengar dr awal hingga akhir, apa yg Sheikh nisbahkan bila dia sebut ‘Ghuraf’ yg amat2 ditegah dari memasukinya.

  Ini sesuai sekali dgn firman Allah di dalam ayat surah al-Hujurat yg menyuruh kita berhati2 dan menyelidiki apa jua sumber yg kita dapat, jika ia berbaur dgn fitnah.

  Walaupun kita benci sgt kat Wahabi, tapi kita mesti memberi haq kepada mereka. Jgn kan kepada mrk, kepada orang kafir pun , kita kena berlaku adil. Bukan begitu Abu Syafiq.

  Allah pun ada bagi tahu dlm firmanNya bukan? “Wala yajrimannakum shana’au qaumin ‘ala alla ta’dilu, i’dilu huwa aqrabu littaqwa”

  Kan ke berlaku adil itu lebih dekat kepada ketaqwaan.

  Jgn kerana pertelingkahan kita dgn mereka, kita lupa nilai2 murni yg Islam ajar.

  Sekadar ingatan. Al-Dinu Al-Nasihah. Alaisa kazalik?

  Allahu wa Rasuluhu A’lam.

  Salam semua.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: