Posted by: bankwahabi | September 2, 2008

SEJARAH WAHABI YANG MENJIJIKKAN

MEMBONGKAR IDENTITI SEJARAH WAHHABIY

Bagi yang tidak tahu menahu tentang sejarah Wahhabi, kemungkinan paparan ini keterlaluan jika nak dibandingkan dengan gerakan Wahhabiy versi sekarang. Namun, jika anda menelusuri sejarah, terbukti bahawa Wahhabiy bukan setakat fahaman tetapi merupakan satu gerakan ketenteraan. Dengan Ketumbukan ketenteraan yang ada golongan ini bertindang menyerang dan membunuh umat Islam ketika mereka hendak menakluki Kota Thoif.
1- WAHHABI MENYERANG KOTA THOIF SETELAH MENGALAHKAN PEMERINTAHAN ASY-SYARIF GHOLIB, WAKIL PEMERINTAH KERAJAAN UTHMANIYYAH DI MAKKAH PADA ZUL QAEDAH TAHUN 1217H BERSAMAAN 1802M. DALAM SERANGAN INI, GERAKAN WAHHABI MEMBUNUH PENDUDUK THOIF TERMASUK WANITA DAN KANAK-KANAK SERTA WAHHABI TURUT MENYEMBELIH BAYI YANG MASIH DIPANGKUAN IBUNYA.( Sila rujuk : Kasyfu Al-Irtiyab Fi atba’ Muhammad Abd Wahhab, Syeikh Muhammad Muhsin Al-Amin,Cet Ke-3, t.pt, t.thn, hlm 18 dan Umara’ Fi Bilad al-Haram, Syeikh Ahmad Zayni Dahlan, Cet Dar al-Muttahidah li Nasyr, hlm 297
2- Tentera WAHHABI MEMBUNUH UMAT ISLAM DI DALAM MASJID, RUMAH, DAN WAHHABI BERTINDAK MENGEJAR SESIAPA YANG LARI DARI SERANGAN MEREKA LALU MEMBUNUH KEBANYAKAN MEREKA YANG MELARIKAN DIRI.(Umara’ Fi Bilad al-Haram, Syeikh Ahmad Zayni Dahlan,hlm 297
3- TENTERA WAHHABI JUGA MENGUMPUL SEBAHAGIAN PENDUDUK THAIF DALAM SATU KAWASAN. KEMUDIAN DITETAK LEHER MEREKA HINGGA MATI. SEBAHAGIAN PENDUDUK THAIF JUGA DIBAWA OLEH TENTERA WAHHABI KE SATU LEMBAH BERNAMA WADI ALUJ (JAUH DARI PERKAMPUNGAN). LANTAS MEREKA DITINGGALKAN DI LEMBAH YANG KOSONG ITU DALAM KEADAAN BERBOGEL TANPA PAKAIAN ANTARA LELAKI DAN PEREMPUAN. ( Sila rujuk : Sofahaat Min Tarikh Al-Jazirah Al-Arabiyah Al-Hadithah, Dr. Muhammad ‘Audh Al-Khatib, hlm 178.
Kesimpulan :
1) Menyokong Gerakan Wahhabiy beerti menyokong pembunuhan dan kekejaman mereka terhadap umat Islam.
2) Islam tidak menghalalkan pembunuhan terhadap saudara seislam tanpa ketentuan syarak yang sah.
3) Tidak syak lagi bahawa fahaman Wahhabiy akhirnya membentuk kekuasaan & gerakan. Gerakan ini digunakan untuk melanyak umat Islam sendiri sehingga mengorbankan beribu-ribu nyawa yang tidak berdosa.
4) Sejarah membuktikan kepada kita bahawa gerakan Wahhabiy meletuskan kekacauan dan keganasan. Mula-mula kekacauan berfikir dalam kerangka agama. Akhirnya membawa keganasan yang menumpahkan darah.
5) Kemungkinan besar KMM, JI, TALEBAN, SIFAH E-SAHABAT, LASYKAR E-JANGAVI DAN AL-QAEDAH adalah versi dakwah bersenjata hasil produk Gerakan Wahhabiy. Inilah fitnah yang dibayangkan Nabi SAW dari negeri Najd. Maka Perhatikanlah.

Responses

  1. Salam. Ada satu artikel ttg cakra alam yg dikaitkan dgn ajaran sesat.Boleh sdr perjelaskan lg krn sy jg pernah ikut kursus C.Alam.

  2. Luar biasa kekejaman Wahabi. Naudzubillah

  3. Dalam Quran Hadis pun dah ada cerita tentang a’rabi dari anjd in, merekalah yang dikatakan puak yang bersangatan kufur dan nifaq lihat alTaubah ayat 97-98 sedangkan dalam hadis Bukhari pula menjanjikan bahawa disanalah akan lahirnya tanduk syaitan dan berlaku kegemparan yang boleh menghuru harakan umat islam seluruhnya . Manakala sermua janji dan cerita tersebut menjadi kenyataan sejak dari zaman Rasulullah lagi, kerana dari kumpulan merekalah yang kurang ajar masuk kencing dipenjuru masjid dan mereka jugalah yang pernah menarek leher baju Nabi sampaj merah lehernya dan mereka jugalah yang meraung -raung diluar rumah nadi memanggil nama Nabi diwaktu malam dan buat bising berdoa dan sebagainya. kumpulan mereka terkenal manusia yang biadab kasar dan begis, dari kalangan merekalah ramai yang jadi kaum khawarij pemberontak dan sebagainya lebih tegas lagi kumpulan merekalah yang sanggup menjadi alat penjajah untuk meruntohkan kuasa islam yang berkuasa hari ini dipusat dunia islam hari ini sebab iru kuasa mereka dalam kawalan penjajah dan mereka bersekunkol dengan penjajah amereka untu menjatuhkan kerajaan eraq dulu , dan banyak lagi rahsia kekejaman dan keburukan mereka yang terkutok ini .


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: