Posted by: bankwahabi | Julai 22, 2008

WAHABI: SESAT, KHAWARIJ, BUKAN AHLUS SUNNAH WAL JAMA’AH, PEMBUNUH UMMAT ISLAM, PEMBELOT KHILAFAH ISLAMIYYAH, KUMPULAN BUGHOH…NERAKA?

WAHHABIYYAH ADALAH KHAWARIJSeorang tokoh ulamak terkenal mazhab al-Hanafi. Iaitu Imam Allamah Ibn Abidin di dalam hasyiahnya menegaskan bahawasanya Muhammad Ben Abdul Wahhab dan para pengikutnya sebagai khawarij pada zaman ini. Buktinya :

كما وقع في زماننا في أتباع عبد الوهاب الذين خرجوا من نجد وتغلبوا على الحرمين, وكانوا ينتحلون مذهب الحنابلة, لكنهم اعتقدوا أنهم المسلمون وأن من خالفهم مشركون, ” واستباحوا بذلك قتل أهل السنة وقتل علمائهم حتى كسر الله شوكتهم وخرب بلادهم وظفر بهم ” عساكر المسلمين ” عام ثلاث وثلاثين ومائتين وألف. إ.هـ.

Maksudnya: Bab: Berkenaan Pengikut-pengikut [Muhammad] Abdul Wahhab, Golongan Khawarij Di Zaman Kita.

“…sepertimana yang berlaku pada masa kita ini pada pengikut Abdul Wahhab yang keluar dari Najd dan menakluki al-Haramayn (Mekah dan Madinah) dan mereka menisbahkan diri mereka kepada mazhab al-Hanbali tetapi mereka ber’iktikad bahawa hanya mereka sahajalah orang Islam dan orang-orang yang bertentangan akidah dengan mereka adalah kaum Musyrik. Dengan ini mereka pun menghalalkan pembunuhan Ahli Sunnah dan pembunuhan ulama’-ulama’ mereka sehingga Allah SWT mematahkan kekuatan mereka dan memusnahkan negeri mereka (Najd) dan askar Muslimin berjaya menawan mereka pada tahun 1233 H…”

Kesimpulan :

1) Fahaman Wahhabiyyah difatwakan sebagai fahaman khawarij oleh al-Imam Ibn ‘Abidin disebabkan mereka khuruj (keluar) dari mentaati pemerintahan Islam (Turki Uthmaniyyah) dan melancarkan peperangan terhadap khilafah.

2) Mereka digelar Khawarij kerana mereka menganggap diri mereka Islam yang sebenar. Manakala umat Islam lain dianggap sebagai ahli dhalal, ahli bid’ah @ musyrik. Na’uzubillah.

3) al-Wahhabiyyah sealiran dengan Khawarij apabila selalu gemar mengkafir @ menyesatkan umat Islam hanya semata-mata khilaf dalam perkara furuk. Nau’zubillah.

4) Golongan al-Wahhabiyyah bertanggungjawab sepenuhnya dalam membunuh ulamak dan umat Islam. Menyokong mereka beerti menyokong pemberontakan terhadap daulah Khilafah Uthmaniyyah, menyokong pembunuhan ulamak dan umat Islam.

5) Kenyataan ini adalah jelas. Ia tidak boleh dibeli, ditukar atau diubah dengan royalti minyak atau wang ringgit saudi.

Semoga kita semua diselamatkan Allah dari fitnah Najd dan kejahatan yang terbit dari tanduk syaitan. Aamiin.

http://al-ghari.blogspot.com/


Respon

  1. nusantaraempire.wordpress.com

  2. belasah jangan tak belasah…..

  3. memang betul khawarij masakin yaitu wahabi sadis dan brutal yang se enak bacotnya mengkafirkan umat muslim yang tidak sefaham dengannya.

  4. terima kasih tapi jangan hentam kuat2 tentang yang salah2 sudah

  5. wahab 2×5 Abu lahab 2×5 si Saudi pelahap yang menjadikan kota mekah seperti kota keriangan yang menjadi sumber buat duit dari hasil haji dan umrah hasil umpama sumber pelancungan. Hasil berbillion USD setahun adakah meninfakkannya kepada umat islam yang tertindas spt palestin dsb.? Adakah membina menara jam dikota Mekah lebih afdal dari nyawa dan perut umat islam yang kelaparan di palestin dsb?

  6. tareeqat wahabi antimusic inkarnasyeed antimiladinnabi inkaribubapanabi antiziarahkubornabi inkartahlil antitalqin antisifatpadadzat do they have political agenda be careful also of the religion of sodom and gommorah the oldreligion they teach homosexual lesbian gangsterism even to young schoolchidren pls visit youtebe.com/user/brotherofheart


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: