Posted by: bankwahabi | Julai 7, 2008

PADA PENJELASAN KEJAHILAN ASRI APADIA (MAZA): ANTARA DAJJAL WAHABI

Mubahalah untuk kes Hudud – Lambang kebodohan MAZA

Aku kesian dengan ‘ahli hadis’ yang nak berlagak menjadi Mufti, selalunya dalam sejarah, kalau orang itu ilmu hadis dia bukan ahli Fiqh, Imam Bukhari sebenarnya ahli hadis terulung namun dia dalam pendirian Fiqh memilih untuk mengambil Mazhab Syafii. Antara kebodohan Mufti Hingusan dan Ayam Tambatan bekas Menteri Besar Perlis ini adalah terserlah dalam rencana di utusan Malaysia. Mubahalah untuk kes Hudud…itulah kebodohan tidak boleh dimaafkan.

Mubahalah agar umat tidak berbalah

Sekarang Mufti Perlis membuat fatwa baru bahawa kalau orang itu mengaku diliwat, maka dia hendaklah melakukan Mubahalah. Sepatutnya dalam Islam bila seseorang itu mengajukan dakwaan maka hendaklah dia mengemukakan bukti bayyinat, kerana itu adalah dakwaan sedangkan tuduhan li’an hanya dikenakan kepada isteri kita atau sebaliknya bila melihat berzina dengan orang lain, tanpa saksi lain. Jadi Mufti Perlis tak boleh nak kais-mengais macam ayam tentang hukum ini. Apa ke jadahnya hukum li’an suami isteri dibawa bincang, bila masa pula Datuk Seri Anwar Ibrahim tu Kahwin dengan si Mangkuk Saiful tu, apa ke bodohnya Mufti macam ini.Bingung tak habis-habis lagi

Oleh kerana perkara ini telah masuk ke balai polis jadi perkara ini dah masuk bab Qadha’ (tahkim) maka hendaklah Saiful Buhari itu membawa bayyinat sama ada bukti DNA dan 4 saksi atau pengakuan Anwar, dan Datuk Seri Anwar Ibrahim, ditanya sahaja, betul tak hang buat benda tu, sebagaimana Rasulullah sendiri pernah tanya seorang pasangan zina yang satu lagi kalau pasangan itu mengaku maka sama-sama kena hudud, kalau perempuan itu tidak mengaku maka si pengaku zina tadi dikenakan had zina dan had Qazaf. [ Umar al-Khattab menjatuhkan hukuman berganda ini kepada pengaku zina bila orang yg didakwa pasangannya tidak mengaku]

Andaian Bodoh Pertama.
Kalau Datuk Seri kata, “saya meliwat dia” maka Datuk Seri Anwar akan dikenakan had liwat iaitu bunuh, dan Si Saiful pula perlu membuktikan dia diliwat dengan paksa. Setahu aku mustahil Dauk Seri Anwar yang terseliuh pinggang tu ada kederat nak paksa Saiful badan tegap tu, kecuali Saiful tu tadah bontot dia. Maka dua-dua kena bunuhlah, habis karier politik dua-dua.

Andaian Sebenar
Kalau Datuk Seri Anwar kata “tidak”, maka si Saiful tadi akan kena hukuman mengaku hudud diliwat iaitu dibunuh dan hukuman Qazaf sebanyak 80 kali sebatan.

Inilah perbincangan Fiqh yang benar, bukannya perbincangan Fiqh untuk mengelakkan dari Hudud Islam yang tidak ada harapan untuk BN terima dan laksanakannya di Malaysia. Inilah juga kebutaan MAZA dari segi Fiqh hudud.

http://sokongsalaf.wordpress.com/2008/07/06/mubahalah-untuk-kes-hudud-lambang-kebodohan-maza/


Responses

 1. nabi SAW bersabda yg maksudnya:
  akhir zaman umatku terpecah kpada 73 golongan(yakni kesemuanya umat nabi SAW imengaku islam ) akan tetapi hanya satu umat dikalangan aku yang masuk ke syurga iaitu AHLI SUNNAH WALJAMAAH.
  yang mana perpegang kepada QURAN, HADIS , IJMAK & QIAS.
  SEsiapa yang menolak kata-kata ulamak (AHLI SUNNAH ) terdahulu SALAF/KHALAF bermakna menolak akan ajaran nabi SAW
  Sekian ,
  Hamba dhaif.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: