Posted by: bankwahabi | Jun 24, 2008

KOMEN TENTANG MAZA ASRI PERLIS

ASSALAMUALAIKUM,

PARA PEMBACA,

TUJUAN ASRI BUKANLAH BERDAKWAH UNTUK MEMBELA AGAMA ISLAM, TETAPI MENYEBARKAN LAGI DAKYAH WAHABI DI MALAYSIA. SEBAB ITULAH ASRI TIDAK BERANI MEMBUAT KEPUTUSAN MUKTAMAD SECARA TERANG2 PIHAK MANA YG DIA SOKONG. HAL INI KERANA BIMBANGKAN PR TIDAK DAPAT MENGAMBIL ALIH KERAJAAN, MAKA SIA2 SHJ USAHANYA DALAM MENGIPAS PEMIMPIN2 PR. JIKA DIA TIDAK MENYOKONG PR SEKARANG DAN PR BERJAYA MENGAMBIL ALIH KERAJAAN, MAKA RUGILAH DIA KERANA AKAN HILANG KUASA UNTUK MENYEBARKAN AGAMA WAHABI.

SEDAR ATAU TIDAK PR SUDAH DITIPU OLEH ASRI YG DAHULUNYA MENENTANG KUAT SESIAPA YG MENYOKONG PR DAN ASRI JUGA ANTARA PENYOKONG ISLAM HADARI. KINI MENUNJUKKAN ASRI SEOLAH-OLAH MENIPU DAN MENDUSTA UMMAT ISLAM MALAYSIA. JIKA KITA MAHU LIHAT BAGAIMANA PARA ULAMAK KITA YG DAHULUNYA BEKERJA DGN KERAJAAN BN, TETAPI TIDAK PERNAH MENYATAKAN SOKONGAN DALAM TINDAK TANDUK KERAJAAN YG BERCANGGAH DENGAN SYARIAT. MALAH BERANI MEMBERI TEGURAN KETIKA BN KUAT ATAU LEMAH DAN BUKAN BERMUKA2 MENYOKONG DAN DIBELAKANG SEBALIKNYA. CONTOHNYA BEKAS MUFTI SELANGOR, DATO’ DR. HAROON DIN, DATO’ ISMAIL KAMUS. SEHINGGAKAN DIGAM OLEH KERAJAAN.

TETAPI ASRI BERRBEZA DAN MERAGUKAN, TIDAK DIGAM WALAUPUN MENGKRITIK KERAJAAN BN SECARA TERANG2, ADAKAH INI MENANDAKAN WUJUD SATU PERJANJIAN ANTARA ASRI DAN KERAJAAN BN? SEOLAH-OLAH, ASRI HANYA MAHU MEMANASKAN PANGGUNG POLITIK DI MALAYSIA.

JIKA KITA SEDAR, PERMAINAN ASRI INI HANYA DAPAT MENGABURI MATA PENYOKONG PR YG AWAM ATAU YG TOTOK. BUKAN BAGI MEREKA YG PERNAH MERASAI KEPAHITAN PERJUANGAN, KERANA ASRI INI TIDAK AKAN BERSAMA-SAMA MEREKA DALAM MENGHARUNGI ONAK DURI PERJUANGAN ISLAM, YG TAHU HANYA MAHU MENEGUK AIR YG KERUH. INILAH SIKAP ORANG2 MUNAFIQ PADA ZAMAN RASULULLAH SAW. BUKAN SAYA MENUDUH TETAPI SEDAR ATAU TIDAK INILAH HAKIKAT ASRI YG MENYANDANG JAWATAN MUFTI PERLIS YG BANYAK MEMPORAK-PERANDAKAN MASYARAKAT ISLAM DI MALAYSIA.

RAMAI YG MEMUJI ASRI BERANI DAN LANTANG BERSUARA MENGKRITIK KERAJAAN BN. TETAPI RAMAI YG TIDAK SEDAR BAHAWA LAKONAN ASRI ITU HANYA MAHU MENCARI PUBLISITI DALAM PR AGAR PR MEMANDANG BAHAWA ASRI INI LAYAK DIGELAR ULAMAK ATAU LAYAK MENJADI MUFTI DI SELANGOR. SELEPAS ITU, ASRI AKAN MENGGUNAKAN SEGALA KEMUDAHAN ITU UNTUK MENYEBARKAN DAKYAHNYA YG KARUT MARUT DAN TERSASAR DARIPADA AL-QURAN DAN AS-SUNNAH.

NASIHAT SAYA PADA ASRI:

BERTAQWALAH KAMU KEPADA ALLAH SWT, KEMBALILAH KAMU KEPADA AGAMA ISLAM YG SEBENAR. PERBETULKANLAH AQIDAH KAMU, KEMUDIAN BARULAH MAHU BERCAKAP SOAL POLITIK ISLAM DAN PERJUAANGAN ISLAM. KAMU MASIH BERADA PADA LANDASAN YG SALAH DENGAN MEMBAWA,MENYOKONG,MENYEBARKAN AGAMA WAHABI. JANGAN HANYA PANDAI BERPURA-PURA SEOLAH-OLAH TULUS DAN JUJUR DALAM MENGKRITIK KERAJAAN BN.

NASIHAT SAYA KEPADA PARA PEMBACA:

RAMAI LAGI ULAMAK YG KAMU TIDAK KENALI YG GIGIH MENGKRITIK KERAJAAN BN TETAPI TIDAK MAHU MENCARI PUBLISITI DUNIAWI YG HANYA MENJANJIKAN PERUT YG PENUH DAN BULAT. ULAMAK TERSEBUT SECARA SENYAP MEMPERBETULKAN KERAJAAN BN DARIPADA DALAM, TETAPI SOKONGAN TERHADAP ISLAM TIDAK BERBELAH BAHAGI. USAHA MEREKA MEMBERI KESAN DAN BERHASIL, TETAPI BUKAN SEMUANYA MEREKA DAPAT MENGUBAH. KENAPA ULAMK TERSEBUT BERGERAK DARI DALAM DAN SECARA SENYAP? JIKA TIDAK ADA MEREKA LAGILAH PARAH KEADAAN MASYARAKAT SEKARANG, DAN KEBIASAANNYA KITA TIDAK MAHU MENDENGAR NASIHAT DAN TUNJUK AJAR DARIPADA PIHAK LAWAN, KITA AKAN MUDAH MENDENGAR NASIHAT DARIPADA ORANG2 PIHAK KITA. KEWUJUDAN ULAMAK YG MENGKRITIK DARI DALAM BUKAN BERMAKNA MENYOKONG NEGARA SEKULAR ATAU MENYOKONG MAKSIAT ATAU SEBAGAINYA. TETAPI MEREKA MELIHAT KEPENTINGAN MENJAUHKAN KEROSAKAN YG LEBIH PARAH DALAM MASYARAKAT.

AKHIR KATA,

UKURAN KITA BUKANLAH LANTANG BERCAKAP,BERANI MENGKRITIK, TERKENAL, DISUKAI RAMAI; TETAPI ADAKAH AJARANNYA MENGIKUT AL-QURAN DAN AS-SUNNAH.

ASRI MEMANG SUDAH JELAS MEMBAWA AGAMA WAHABI DI MALAYSIA, AQIDAH AGAMA TERSEBUT JAUH TERSASAR DARIPADA AGAMA ISLAM YG SEBENAR.

OLEH ITU, JANGANLAH TERPEDAYA DENGAN KATA2 DAN DUSTA ASRI. CUKUPALAH WAHAI ASRI.

BANKWAHABI

ASADULLAH


Respon

  1. tuan guru nik aziz dan tuan guru haji hadi kan ader…


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: