Posted by: bankwahabi | Jun 23, 2008

SYUKRAN ATAS KOMENTAR

ASSALAMUALAIKUM.

SYUKRAN ATAS KOMENTAR PARA PEMBACA TENTANG PENUTUPAN BLOG. SAYA BELUM LAGI MEMBUAT KEPUTUSAN UNTUK MENGAKTIFKAN BLOG  ATAU MENUTUP SEPENUHNYA.

UNTUK MAKLUMAT TUAN PARA PEMBACA,

1) INI BUKAN BLOG UST ABU SYAFIQ ATAU MANA2 BLOG LAIN YANG MENENTANG WAHABI.

2) BLOG INI BERTUJUAN MENJADIKAN SATU MAUSU’AH (BANK) YANG MENYIMPAN MAKLUMAT YANG BERKAITAN WAHABI. KEBANYAKAN ARTIKEL ADALAH PAUTAN DARIPADA BLOG2 AHLUS SUNNAH WAL JAMA’AH YANG LAIN.

3) PEMILIK BLOG TIDAK AKAN MEMBERIKAN KUASA KEPADA MANA2 PIHAK ATAU INDIVIDU UNTUK MENGENDALIKAN BLOG INI. HAL DEMIKIAN UNTUK MENJAGA NAMA BAIK BLOG INI. BUKAN SYAK WASANGKA, TETAPI AL-HAZAR.

4) SAYA MASIH LAGI MENUNGGU KOMENTAR PARA PEMBACA YANG BOLEH MEMBERIKAN SATU IDEA YG BERNAS DAN BERKESAN UNTUK MEMERANGI KAUM WAHABI AL-MUJASSIMAH DAN MANA2 GOLONGAN SESAT DI DALAM DUNIA ISLAM.

SYUKRAN

WASSALAM

BANK WAHABI

ASADULLAH


Respon

 1. Siapa yg menyokong penutupan blog ini adalah manusia yg tidak faham kepentingan aqidah malah tidak memahami bahaya fitnah wahabi kepada masyarakt Islam tanahair khususnya…..

  Sejarah mengajar kita akan bahaya wahabi yang menyebabkan kejatuhan kerajaan turki uthmaniyyah (sistem khlafah islamiah) setelah muhammad abd wahab bersekongkol dgn as saud bersama british di samping menerapkan pegangan sesatnya yg menghancurkan seluruh bangsa arab dari bersatu hingga ke hari ini.

  malah di malaysia umat islam mundur dan tidak bersatu boleh dilhat dr kaca ekonomi & teknologi yg dikuasai oleh non muslim adalah hasil drpd pergeseran ta’sub kepada wahabi.

  kejayaan umat islam dlm apa jua bidang perlu diasakan dgn kesatuan aqidah terlebih dahulu (Rasulullah membentuk aqidah selama 13 tahun & seterusnya – Makkah-kepada kaumnya dan utuh umat islam selepas itu sehingga jatuhnya kerjaan turki akibat tanjuk syaitan ini)

  Bagaimanakah Allah akan menerima do’a jika kita tidak faham kepentingan aqidah & berpegang sekuat2nya…. .

  Berpegangalah kepada aqidah ahl sunnah wal jamaah (asyairah) yg menjadi majoriti umat islam hari ini. bukan wahabi yg sekecil2 kelompok yg menyesatkan kita memporakporandakan dari hal furu’ hingga aqidah sejati kita. Renungi sejarah bukan kata2 kesat fitnah… rujuk ulama thiqah terdahulu… jauhi ulama kontroversi wahabi utk selamat & jgn ta’asub sesungguhnya jika terkena fitnah/termakan wahabi ini hanya Allah sahaja mampu memberi hidayah utk kembali ke pangkal jln…

  usaha blog ini sangat ilmiah malah tiada pun radd ilmiah drpd wahabi mendangkal blog ini melainkan sekadar fitnah , memburuk2kan manusia seperti mereka (wahabi) yg seburuknya seperti tanduk syaitan ar rajiiim.

  satu kejayan dlm usaha utk islahkan kembali/ berdakwah akn bahaya wahabi sebagai angkatan seleweng risalah islam (ASRI).


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: