Posted by: bankwahabi | Jun 23, 2008

BUKTI PENGIKTIRAFAN: ADAKAH TUAN GURU HJ HASYIM AHBASH?

*TUAN GURU HJ HASYIM; AHBASH? ATAU AHBASH INI GELARAN WAHABI BERIKAN KEPADA MEREKA YG MENENTANG AGAMA BARU MEREKA?

*BAGAIMANA DAKWAAN MEREKA; WAHABI/ASRI MAZA(APADIA)/AL-AHKAM.NET (AL-FATTAN)/MAJALAH i (AT-TADLIS)/DAN BLOG2 KADER AGAMA WAHABI? AMAT JELAS BAHAWA GOLONGAN TERSEBUT PEMBAWA FITNAH DALAM NEGARA DAN JUGA SELURUH NEGARA ISLAM.

*BUKAN SAHAJA FITNAH DALAM AGAMA TETAPI KEHIDUPAN MANUSIA SEJAGAT. AWAS WAHAI UMMAT ISLAM; JANGAN KERANA KETAKJUBAN KAMU TERHADAP BEBERAPA KADER WAHABI YG PETAH BERCAKAP, LALU KAMU MENGGADAI AGAMA KAMU UNTUK BERSAMA-SAMA KADER TERSEBUT(WAHABI) DALAM NARU JAHANNAM KHALIDIIN NA FIHA ABADA.

GURU-GURU PONDOK MENGIKTIRAF KEALIMAN SYEIKH AL-MUHADDITS ABDULLAH AL-HARRARY


disediakan oleh :
Abu Lehyah al-Kelantany
0133005046
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani.

Segala puji bagi Tuhan, Pengurus sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan Nabi yang terpilih, sayyididuna Muhammad dan ke atas ahli keluarganya, serta para sahabat baginda seluruhnya..

Adapun …

Maka sesungguhnya aku telah membaca dan meneliti kitab-kitab yang dikarang oleh Al-Muhaddits Al-Syeikh Abdullah Al-Harary Al-Habasyi yang amat dihormati- semoga Allah menjaganya- terutamanya pada bab membicarakan tentang perkara-perkara yang berkaitan dengan akidah dan selainnya seperti apa yang terdapat pada kitab “ Almaqoolat As-sunniyyah”, “kitab syarah shirot Mustaqim”, “dan Bughyah Thalib.”

Dan sesungguhnya apa yang mengembirakan aku (bila menatap apa yang terdapat di dalam kitab-kitab al-Muhaddits Syeikh Abdullah Al-Harary ) tentang permasalahan yang berkaitan dengan kumpulan sesat al-wahhabiyah, golongan Mujassimah, dan golongan yang melakukan perkara-perkara bid’aah dalam agama. Semenjak kami mempelajari ilmu daripada Syeikh Al-Muhaddits Muhammad Yassin Bin ‘Isa Al-Padany Al-Makky dan selainnya, sesungguhnya kami memerangi ideology-ideologi pemikiran sesat, dan kami sekarang ini dalam langkah membantah dengan keras permasalahan golongan Al-Wahhabiyah secara terang-terangan di khalayak ramai bertujuan untuk menyebarkan kebenaran yang amat nyata yang merupakan agama Tuhan, yang memiliki sekalian alam.

Dan semoga Allah senantiasa memberi taufiq kepada kami di atas apa yang di kasihiNya dan yang di redhaiNya, dan semoga Allah mematikan kami dengan kesudahan yang baik .

………………………

Ketua ribat Al-madrasah Ad-diniyah Al-Bakriyah di Kelantan,
Pondok Pasir Tumbuh Malaysia,

Haji Hasyim Bin Haji Abu Bakar.

disediakan oleh ;

abu Lehyah al-Kelantany

0133005046


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: