Posted by: bankwahabi | Mei 6, 2008

Membuka Minda:KAFIR ASLI dan MURTAD,Layanan Berbeza…

KAFIR ASLI dan MURTAD,Layanan Berbeza…

Assalamualaikum…

Melihat kepada persoalan yang sentiasa dibangkitkan oleh kebanyakan mereka yang masih tidak faham mengapa kita mesti mendedahkan kekafiran orang yang berAQIDAH ALLAH BERTEMPAT, sedangkan mereka juga bernama ISLAM? dalam erti kata lain WAHABI la….

Kenapa kita mesti dedahkan keburukan,kesesatan,dan kekafiran mereka, orang kafir diluar sana sibuk menghancurkan ISLAM…kita saling bergaduh….kapir-mengkapir….

Inilah realiti kebanyakan pembaca yang masih belum dijawab oleh ana secara direct..Hari ini rasa terpanggil la pulak dek kerana sudah lama tidak menulis dalam blog ni…

Kepada mereka yang mempunyai persoalan-persoalan seperti di atas, sila teruskan bacaan anda..

WAHABI bukanlah satu nama yang asing lagi dalam masyarakat Malaysia khususnya masyarakat Melayu Islam. Ajaran WAHABI cuba disebarkan ke seluruh pelusuk dunia yang mana segala bentuk subsidi dan perbelanjaan ditanggung sepenuhnya oleh kerajaan SAUDI yang menjatuhkan kerajaan Uthmaniyyah setelah bergabung kuasa dengan puak-puak Badwi yang diketuai oleh SYEIKHUSSYAITAN IBN WAHAB. Dek kerana lambakan minyak di Jazirah Arab maka tiada masalah bagi mereka untuk membiayai DAKYAH mereka ke seantero dunia.

Apa masalah dengan WAHABI ni? yang kami tau mereka ni SALAFI, TAJDID, ISLAH…kan semua tu bagus…

Ini persoalan utama sesetengah orang yang tidak faham..

Baik, sejauh mana antum kenal WAHABI? Antum dah baca sejarah belum? Antum dah kaji AQIDAH mereka? Bagaimana KEYAKINAN antum terhadap SYIAH? MUKTAZILAH? QADARIAH? AYAH PIN? HAJI KAHAR? mereka tu ISLAM ke? kalau antum kata mereka ni masih Islam, TAUBATLAH pada ALLAH dengan sebenar-benar taubat. Antum belajar tak Aqidah Ahlussunnah? SIFAT 20? Antum pernah tak belajar mengenali ULAMA Ahlussunnah seperti Imam Salafi AT-Tohawi, Imam Syafie, Imam Ahmad, Imam Abu Hanifah, Imam Malik, Imam Murtadho Az-Zabidi, Imam Nawawi, Imam As-Subki-ada 2 (Tajudin dan Taqiyudin), dan ramai lagi….Jika kebanyakan persoalan di atas dijawab dengan TAK, maka antum kenalah banyak membaca kitab-kitab pondok, buku-buku ASWJ, Blog-blog anti-WAHABI, demi mencari kebenaran, moga ALLAH memberi HIDAYAHNYA pada antum.

WAHABI hanya sekadar satu nama yang disandarkan kepada pengikut Mohd bin Abd. Wahab, mereka juga menggunakan istilah salafi, tajdid, ansorussunnah, dll. Namun hakikatnya itu semua palsu. Kenapa kita berkasar dengan WAHABI?

Ha, mulanya kita menggunakan dasar kelembutan, sangat-sangat….tapi? orang macam puak-puak WAHABI ni bukan macam orang budha atau hindu yang boleh kita dakwah pada ISLAM. WAHABI ni sama macam SYIAH, bagi diorang, diorang la AHLUSSUNNAH, FIRQAH NAJIYYAH…..Kita ni pengikut Asyairoh dan Maturidiah SESAT!!!!!!!KAFIR!!!!!! Macam mana kita nak dakwah MEREKA ni?haaa….

Cuba orang BUDHA datang kat antum, ajak masuk agama mereka, cuba HINDU ajak antum masuk agama mereka…Nak tak? MESTILA TAKKKKK….

Ha, Gitu le puak-puak WAHABI pandang kita ni…..Walaupun diorang SESAT, kita pula jatuh sesat!

Teringat kata-kata sorang makcik pengikut Haji Kahar ” Kitorang dah dijanjikan Syurga, kitorang masuk Syurga, korang belum tentu….” wah,wah,wah….ni la adegan orang-orang tersesat jalan….Akhir Sekali kita pula yang jatuh sesat….

so, bagaimana nak handle? macam mana antum boleh melarikan diri dari ajaran sesat sperti SYIAH,MUKTAZILAH,QADARIAH dan lain-lain? tidak lain tidak bukan hasil pendakwah-pendakwah, ulama-ulama yang menulis tentang kesesatan mereka…penat lelah,jerih payah ulama-ulama tersebut adalah demi memastikan ASWJ berkembang dan tidak bercampur dengan Firqah-Firqah yang menyimpang….

Lihat sahaja tulisan para ulama terhadap Firqah Sesat pada zaman mereka, juga mempunyai istilah KAFIR!!!!! Para Ulama ASWJ mengkafirkan mereka yang mengatakan ALLAH sama dengan makhluknya, Saidina Ali mempunyai martabat nubuwwah, ALLAH tidah mencipta perbuatan buruk, dan lain-lain…..maka kita selaku pendokong ULAMA ASWJ, boleh ke kita kata OH TIDAK! SYAFIE SESAT,SUBKI SESAT,NAWAWI SESAT,IBN HAJR SESAT sebab mengkafirkan golongan-golongan tadi….kita kena TASAMUH…tolak ansur…kita sesama ISLAM…FIKIR SEJENAK!!! kenapa ULAMA KAFIRKAN GOLONGAN2 TADI??? Kita tidak?? takkan mereka main-main je nak kafirkan…..Kenapa kita boleh terima SYIAH n MUKTAZILAH sebagai KAFIR tapi tidak WAHABI????? ha……JAWAB SENDIRI YEA…

WAHABI yang pada asalnya dilahirkan didalam keluarga Islam ASWJ, kemudian membesar dengan Iman di dada bahawa ALLAH tidak sama dengan makhluknya sesuai dengan ajran ASWJ, kemudian disogokkan dengan ilmu WAHABI, Aqidah Mujassimah, lalu dia mengimaninya, seperti beriman ALLAH bertempat di ARASY, ALLAH turun dari langit,ALLAH ada anggota, maka dia dikira MURTAD. Dia WAJIB memeluk Islam kembali dengan mengucap 2 Kalimah Syahadah, kemudian bertaubat dengan sebenar-benar taubat….sekiranya berkahwin, maka perlu dinikahkan semula….dan berbagai lagi….Sekiranya tidak mahu memeluk Islam kembali dengan mengatakan AKU SUDAH ISLAM dengan AQIDAH WAHABI tadi, maka layanan yang patut diterima ialah layanan terhadap orang MURTAD, sekiranya berada di sebuah kerajaan Islam, maka hukumnya ialah Pancung!!! DAKWAH KAMI TERHADAP WAHABI BERLAINAN DENGAN DAKWAH KAMI TERHADAP KAFIR ASLI. INGAT TU!!!!!

Kafir Asli pula ialah yang lahir dimana ibu bapanya kafir, kemudian dibesarkan dengan agama nenek moyang mereka seperti HINDU, maka sekiranya dia ingin memluk Islam maka dia adalah Saudara Baru, Muallaf, yang selayaknya menerima layanan baik dari saudara Islamnya yang lain.

MURTAD – apabila seseorang itu keluar dari MILLAH atau ISLAM maka segalanya pahala amalan baiknya terhapus manakala DOSA-DOSANYA kekal. Apabila memeluk Islam kembali, PAHALA amalannya ialah bermula dari 0…

KAFIR ASLI – tiada pahala hanya dosa, apabila memeluk Islam, segala dosa terhapus serta merta, seperti bayi yang baru lahir…

Terkenang kerana kami pernah mengislamkan seorang pemuda Hindu, rasa sebak sangat…syahdu…Namun dek kerana beliau mempunyai H.I.V positif dan merupakan bekas penagih dadah, maka beliau dilayan buruk oleh Jabatan Agama dan juga sebuah pertubuhan dakwah (kebajikan)….isk,isk…Inilah Jabatan Agama kita, Wahabi dia layan baik, macam adik beradik, Saudara Baru dipandang seperti sampah! Kalian menjawablah di Akhirat nanti.

Cuba antum juga rujuk Sirah NABI dan SAHABAT bagaimana BAGINDA dan para sahabat memerangi orang MURTAD!…Tiada TASAMUH kecuali dengan meminta GOLONGAN MURTAD supaya kembali, dan diberi tempoh masa untuk bertaubat. Sekiranya tidak, maka akan diperangi!!

Kami sudahpun memberi tempoh masa kepada PUAK WAHABI supaya BERTAUBAT, namun HAMPA…kami tiada kekuatan senjata untuk memerangi mereka, apa yang kami ada untuk melumpuhkan mereka ialah:

1) Satu set KOMPUTER

2) Sambungan INTERNET

3) Sedikit ILMU di dada

4) Semangat MEMBARA

5) Hidayah dan Taufik Dari ALLAH

Harap antum dapat membezakan mengapa kami melayan puak-puak WAHABI seperti ini, kiranya kami mampu, akan kami minta KHALIFAH pancung saja PUAK WAHABI ni. Tapi malang kerana kita bukanlah sebuah negara Islam.

Minta antum yang memberi sokongan supaya sama-sama berjuang mempertahankan AQIDAH ASWJ, sistem SIFAT 20, Institusi Pondok, dan yang paling utama membanteras PUAK WAHABI yang jika semakin dibiar mereka akan menyesatka ANAK CUCU kita nanti….WALLAHUA’LAM

http://mingguanwahabi.blogspot.com/


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: