Posted by: bankwahabi | Mac 23, 2008

Syeikh Sayyid Muhammad Alawi Al-Maliki: Hadis Musalsal.

Assalamualaikum.

Allah hu Allah. Alangkah indahnya jika saya dipilih menjadi insan yang dapat menghafaz hadith2 baginda Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW; sepertimana Syeikh Sayyid Muhammad Alawi Al-Maliki RA dan paraMuhaddithin RAH yang lain. Tetapi saya yang tersangat faqir lagi haqir ini; dapat melihat video2 ini sungguh takjub, malah tidak dapat menahan perasaan gembira dapat mendengar hadith musalsal daripada Syeikh Sayyid Muhammad Alawi Al-Maliki RA.

Wahabi2 juhala’ dan jubana’; mereka mendakwa hadith ini tiada asas dan tiada faedah, kalau si maza itu; sudah di jawab oleh Syeikh Nuruddin al-Banjari. Ternyata cetek sekali orang yang beragama Wahabi Najdi.

Lihatlah video ini Bagaimana ramainya manusia yang mahukan, cintakan, rindukan untuk mendengar hadith baginda Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW daripadaMuhaddith yang haqiqi; bukan daripada orang yang bacakitab hadith kemudian mendakwa muhaddith seperti wahabi2 (kawan2 syaitan).

Rakaman ini di India. Alhamdulillah, rata2 dan seluruh pelosok bumi ini Ahlus Sunnah Wal Jama’ah dan Bukan Wahabi Najdi, walaupun mereka punyai wang untuk menyebarkan dakyah mereka, tetapi kekuatan iman dan taqwa menjadi perisai untuk menghadapi cabaran agama baru(a) Wahabi Najdi.

Sunnguh Indah.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: