Posted by: bankwahabi | April 15, 2007

Berhenti Bukan Yg Tidak Bermakna Berhenti!!!

Tulisan kali ini aku ingin katakan bahawa aku akan berhenti melayan kerenah2 puak2 Sesat sama ada wahabi syiah,muktazilah,liberal atau sebagainya…
Dulu aku mula2 berjinak dgn Alam cyber aku layan juga setiap apa yg wahabi jawab dan balas pada ku..namun bila aku jawab dia kata aku kurang ajar/kasar/kesat dan semuanya….Tapi dia tidak pula tahu apa yg telah mereka wahabi buat pada Ummat Islam keseluruhannya….
Kemudian aku ambil jalan senyap..aku biarkan mereka KUTUK dan apa juanya…nampaknya mereka bosan..maka mereka marah aku dengan mengutuk banyak2….
selepas itu aku bangkit mendedahkan lagi perihal mereka dengan menggunakan KATA2 KASAR, mereka lihat pada kata2 kasar dan terus cemuh dengan bertanya adakah ini daripada Rasulullah, adakah ini yg ulamak2 sunni ajar dan wariskan..aku katakan TIDAK, apa tujuan mereka bertanya sedemikian?? kenapa mereka langsung tidak lihat pada persolan saya itu tentang ibn taimiyyah dan ibn abd wahab???..yg mereka kaum wahabi sesat ini nak tahu bagaimana nak jatuhkan bankwahabi…
si tokey al-Qayyim senyap2 dok jwb dengan aku,nie email dia “awang khamis” <broker_maut@yahoo.com>….kalau dia rasa dia benar maka teruskan usaha kamu yg sesat itu…Aku langsung tak mahu berjidal dengan wahabi ini dalam internet..tapi kalau diluar sana ahlan wa sahlan…kalau kat luar pun aku malas nak guna dalil2 sangat..sbb aku tak sanggup lihat dan dengar kamu memperlekehkan dalil2 yg ulamak2 sunni buktikan..kamu wahabi akan mempermainkan sahaja dalil2 tersebut..maka aku akan guna mantiq dan aqal sahaja dgn berlandaskan Al-Quran dan Sunnah….Sebab sudah ramai Wahabi sesat ini tidak berani bertemu muka @berjidal diluar dgn Bankwahabi..sbb aqal wahabi2 ini lemah..tidak mapu memahami dalil2 Syari’e…
Akhir kalam….

Aku sekali lagi nasihatkan wahabi sesat ini agar meneliti semula aqal kamu/dalil2 kamu/tok2 guru kamu/dari mana datang ajaran sesat kamu/siapa  perancang utama pergerakan kamu/siapa sponsor kamu/siapa yang banyak bantu kamu/kenapa mudah kamu mengsyirikkan ummat Islam 600 tahun sebelum ibn abd wahab
Itu shj…
fikir dan fikir..guna mizan syara’..bka hawa nafsu kamu…

bankwahani-Asadullah
(Harib A’duwwallah)


Responses

 1. Lagi Fitnah dari Mereka!

  Saya juga menerima emel daripada broker_maut yang mengclaim ustaz uthman el-muhammady menghukum sesatkan wahabi dalam akhbar selama tiga hari (emel broker_maut ni aya terima pada 8 april, maksudnya dalam 7,6, atau 5 april la dia claim kenyataan ni dibuat).

  Inilah kandungan emelNya:

  “saya tidak boleh menerima ulasan dan pandangan ulamak seperti MUHAMMAD ‘UTHMAN EL-MUHAMMADY kerana beliau menuduh orang tidak membaca qunut, talkin, tahlil, kenduri arwah merupakan golongan Wahhabi dan sesat. Betulkah ini?”

  Saya kemudiannya bertanya:

  “Sekiranya anda berasas, di manakah ustaz uthman el-muhammady berkata sedemikian? ”

  Broker_maut Menjawab:

  “Sah! saudara bukannya seorang pembaca yang tekun terhadap sesuatu ilmu sama ada ilmu keagamaan dan keduniaan.

  Perkara tersebut, ustaz uthman telah membuat kenyataan selama 3 hari di dalam surat khabar malaysia, utusan malaysia dan mingguan malaysia. saya manjadi terkejut dengan kenyataan terbabit. Sebab semasa saya mengerjakan umrah ramadhan, tiada langsung zikir, doa atau qunut di baca di Mekah/Madihnah. Adakah saya sesat dengan mengikut iman yang mengimamkan saya di masjidil haram? Ini membuatkan saya bingung dengan anda dan ustaz uthman.”

  Lihatlah kata-kata ‘salafi’ yang claim ikut salfussoleh, tetapi menggunakan kata-kata yang memperendahkan orang lain. Mengatakan orang lain tidak berilmu. Kepada sesiapa yang tak percaya, sila lihat gambar ini:

  Kepada pembaca yang nak tau, mengenai claim broker_maut bahawa ustaz uthman buat kenyataan itu “3 HARI Dalam AKHBAR MALAYSIA” sejak emelnya pada 8 April 2007 (sila lihat gambar atas untuk bukti) adalah FITNAH SEMATA-MATA

  Kerana kenyataan yang dibuat oleh ustaz uthman bukanlah pada 3 hari dari 8 April tetapi pada tahun 2006! dan USTAZ UTHMAN LANGSUNG TIDAK mengelurarkan kenyataan MENYESATKAN WAHABI! sila lihat berita penuh ini di laman web utusan:

  http://www.utusan.com.my/utusan/archive.asp?y=2005&dt=1127&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_01.htm

  Artikel ini ditulis oleh NAZERI NONG SAMAH, bukan ustaz UthmAn.

  Akhirnya broker maut menulis:

  “utz. uthman lebih mengetahui. saudara boleh rujukan dengan beliau. saya tidak menyatakan bahawa ust uthman mengkafirkan orang tetapi menyatakan bahawa ust. uthman menyatakan orang yang tidak membaca qunut, tahlil, talkin, kenduri arwah, baca yassin malam jumaat adalah sesat. Inilah ungkapan saya.

  saya sedang berusaha untuk mendapatkan keratan akhbar terbabit dan akan discan untuk saudara.

  terima kasih”

  Saya masih menunggu ‘bukti akhbar yang discan’ itu sampai ke hari ini.

  Saudara-sedari boleh lihat sendiri keratan liputan akhbar yang membuat kenyataan daripada ustaz uthman pada link utusan di atas. Nilailah siapa yang buat fitnah sebenarnya.

  Sekadar berkongsi dengan tuan rumah dan pengunjung bank-wahabi

 2. siapa agaknya yang tak baca betul2.
  Kami katakan orang yang membidaahkan amalan doa qunut,
  tahlil dan zikr itulah wahabi,n bukan orang yang tidak melakukannya sebagai wahabi. Saya ulang balik MEMBIDAAHKAN.
  Rasanya awang kamis ni tak reti lagi nak fahamkan sesuatu artikel kenyataan apatah lagi untuk memahami dalil dari ulamak
  kami

 3. Teruskan usaha anda dalam menunjukkan apa yg batil dan apa yang benar. Sekarang, segala bentuk media dikuasai wahabi, ini banyak mengelirukan orang ramai. Alhamdulillah, masih ada segelintir masyarakat seperti anda yang cuba untuk menyampaikan kebenaran. Teruskan usaha anda !!
  Sekian dari pendokong Asyairaah Syafieeyah


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: