Posted by: bankwahabi | Mac 2, 2007

WAHHABI TURUT MENGKAFIRKAN IMAM NAWAWI

 http://jihadwahabi.blogspot.com/

WAHHABI TURUT MENGKAFIRKAN IMAM NAWAWI
Assalamualaikum. Islam dan ulamanya tidak harus dikafirkan seperti yang dilakukan oleh Wahhabi..habis dikafirkan semua. mungkin sekiranya Nabi Muhammad masih hidup dimuka bumi ini pun baginda tidak akan terlepas dari dikafiran oleh golongan Wahhabiyah ini. Tidak mustahil pada suatu hari nanti Allah pun Wahhabi kafirkan…wal iyazubillah. Wahhabi bukan sahaja mengkafirkan Sultan Solahuddin Al-Ayyubi. tetapi…. WAHHABI TURUT MENGKAFIRKAN IMAM NAWAWI DAN IMAM IBNU HAJAR AL-ASQOLANY Saudara seislam sekali….. apa dah jadi dengan Wahhabi ni?!!!aduiii..pesal Wahhabi benci sangat dgn ajaran Ahli Sunnah Wal Jamaah dan ulamanya?! tengok dibawah ini seorang lagi ulama Wahhabi yang menjadi rujukan utama oleh Wahhabi dan kitab2 nya diberi secara percuma ketika kita semua pergi menunaikan umrah dan haji…Wahhabi ini yg bernama Muhammad Soleh Uthaimien menyatakan bahawa : “IMAM IBNU HAJAR AL-ASQOLANY ( PENGARANG FATHUL BARI SYARAH SOHIH BUKHARY) DAN JUGA IMAM NAWAWI ( PENGARANG SYARAH SOHIH MUSLIM) KATA WAHHABI : NAWAWI DAN IBNU HAJAR ADALAH PEMBUAT KESESATAN DAN NAWAWI SERTA IBNU HAJAR BERAQIDAH SESAT DAN MEREKA BERDUA ADALAH KAFIR”!!. inilah makna dakwaan Wahhabi lihat buktinya pada yg telah dikuningkan:


HABIS SEME ULAMA ISLAM PUN DIBID’AHKAN OLEH WAHHABI BAHKAN AQIDAH ULAMA AHLI SUNNAH WAL JAMAAH SEPERTI IMAM IBNU HAJAR AL-ASQOLANY DAN IMAM NAWAWI HABIS DIHUKUM SESAT OLEH WAHHABI. SIAPAKAH LAGI ULAMA ISLAM YG BELUM DIHUKUM SESAT OLEH WAHHABI?!


Responses

  1. erm saiz imej tu boleh diedit sikit supaya kedua dua page boleh nampak.
    anyway,thanks sebab sebarkan artikael ini.

  2. akm,,,,
    saudara tolong terjemahkan sikit article arab yg tlh di kuningkan tu btul2 blh tak?tak faham laaaaaa

  3. wahabi mmg gila..imam nawawi ni ulama besar dan agungpn mreka kafirkan.sedangkan beliau adalah ulama yg singkat umur ttapi mengarang kitab sampai berjilid-jilid yg menjadi rujukan umat.sebenarnya mereka puak wahabi ni yang kafir..

  4. Saya sekadar berkongsi info. Sedarkah kita semua, pendekatan wahabi di Malaysia agak unik sikit, dan mereka tidak menyerang ulamak seperti syeikh2 mereka, jarum mentohmah ternyata hanya mengundang bala dan musibah. Jadi saya lihat,gaya MAZA umpamanya sekarang menggunakan pendapat2 Imam An-Nawawi, Imam Asy-Syafie dan banyak lagi, tapi cedok2 saja yang mana sesuai dengan hujah mereka. Contohnya, dalam bab pahala bacaan Al-Quran tak sampai kepada si mati, mereka popularkan kalam An-Nawawi, tapi dalam soal qunut dan talqin mereka kutuk habis Imam An-Nawawi kerana sependapat dengan Imam Syafie tentang keharusannya. Inilah penyakit nifaq mereka, kadang2 menyanjung bila berkepentingan, dan kadang2 menghina bila tak perlu. Mereka ternyata lebih bahaya dari Wahabi di tanah arab. Awas!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: